Επικαιρότητα

Μαγιορκίνης: Υπό συζήτηση το εάν θα βγάλουμε τις μάσκες την 1η Ιουνίου

Μαγιορκίνης: Υπό συζήτηση το εάν θα βγάλουμε τις μάσκες την 1η Ιουνίου
Βελτιώνονται τα επιδημιολογικά στοιχεία υποστήριξε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης
Την θέση πως τελεί υπό συζήτηση το εάν θα βγάλουμε τις μάσκες την 1η Ιουνίου, όπως έχει ανακοινωθεί, διατύπωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος υποστήριξε πως τα επιδημιολογικά στοιχεία βελτιώνονται.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μαγιορκίνης είπε πως όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες, ενώ σημείωσε πως οι ειδικοί παρατηρούν τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία βελτιώνονται, προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες.
Όπως είπε, μια πρώτη ημερομηνία, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, είναι η 1η Ιουνίου.
 

«Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πώς κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία.
Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή.
Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση» επισήμανε ο κ.Μαγιορκίνης.

Μεταλλάξεις

Ερωτηθείς για τις δύο νέες παραλλάξεις της Omicron που έχουν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική και προκαλούν νέα έξαρση κρουσμάτων, ο κ.Μαγιορκίνης είπε πως «είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως».
«Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο» ανέφερε ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης