Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό 7 εβδομάδων έφθασε το πετρέλαιο - Στα 114 δολ. κινούνται Brent και αργό

Σε υψηλό 7 εβδομάδων έφθασε το πετρέλαιο - Στα 114 δολ. κινούνται Brent και αργό

Οι υπουργοί της ΕΕ δεν καταφέρνουν να πείσουν την Ουγγαρία να συμφωνήσει για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε πάνω από 115 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά περίπου εβδομάδων, υποστηριζόμενες από τη συνεχιζόμενη πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία που θα περιόριζε την προσφορά.

Η χαλάρωση του lockdown στην Κίνα για τον COVID-19 στήριξε επίσης τις τιμές, καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο αισιόδοξοι για τη ζήτηση από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Περί τις 19:57 ώρα Ελλάδας το Brent αυξήθηκε κατά 0,10% στα 114,35 δολάρια το βαρέλι και το αργό ενισχυόταν 0,08% στα 114,30 δολάρια το βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το Brent ανήλθε στο υψηλό της συνεδρίασης των 115,69 δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου, ενώ το WTI έφτασε τα 115,56 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερο από τις 24 Μαρτίου.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 20% από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία έχει επηρεάσει την παγκόσμια αγορά ενέργειας καθώς οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες επιβάλλουν κυρώσεις για τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ απέτυχαν τη Δευτέρα στην προσπάθειά τους να πιέσουν την Ουγγαρία να άρει το βέτο της στο προτεινόμενο εμπάργκο πετρελαίου.

Περαιτέρω υποστήριξη προέκυψε από στοιχεία που δείχνουν ότι ο ΟΠΕΚ και τα συμμαχικά έθνη, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, παρήγαγαν τον Απρίλιο πολύ κάτω από τα επίπεδα που απαιτούνται βάσει της συμφωνίας για τη σταδιακή χαλάρωση των περικοπών ρεκόρ παραγωγής που έγιναν κατά τη χειρότερη περίοδο της πανδημίας το 2020.

Εν τω μεταξύ, οι παραδόσεις μη ρωσικού πετρελαίου στο πολωνικό λιμάνι του Γκντανσκ έφθασαν σε υψηλά τουλάχιστον επτά ετών αυτόν τον μήνα, καθώς τα διυλιστήρια στην ανατολική Γερμανία και την Πολωνία απομακρύνονται από τη ρωσική προμήθεια.

Στην Κίνα, η Σαγκάη πέτυχε την Τρίτη το πολυαναμενόμενο ορόσημο τριών διαδοχικών ημερών χωρίς νέα κρούσματα COVID-19 εκτός των ζωνών καραντίνας. Ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι θα πρέπει να υπομείνουν τον περιορισμό για λίγο ακόμα προτού ξαναρχίσουν την κανονική ζωή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης