Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Αύξηση των εισαγωγών πετρελαίου κατά 38% σε ετήσια βάση από τη Σαουδική Αραβία

Κίνα: Αύξηση των εισαγωγών πετρελαίου κατά 38% σε ετήσια βάση από τη Σαουδική Αραβία
Αύξηση 80% των εισαγωγών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Κίνα τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από τον κορυφαίο προμηθευτή της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν κατά 38% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας τον υψηλότερο μηνιαίο όγκο από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση τα επίσημα κινεζικά τελωνειακά στοιχεία.

Οι αποστολές της Σαουδικής Αραβίας ανήλθαν σε 8,93 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, που ισοδυναμεί με 2,17 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd). Οι εισαγωγές από τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή Ρωσία αυξήθηκαν πιο συγκρατημένα κατά 4% τον περασμένο μήνα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τα φορτία να κρατούνται πριν οι δυτικές κυβερνήσεις αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι αφίξεις ρωσικού πετρελαίου τον Απρίλιο ανήλθαν συνολικά σε 6,55 εκατομμύρια τόνους ή 1,59 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με στοιχεία, ελαφρώς αυξημένες από 1,5 εκατομμύρια bpd τον Μάρτιο και 1,53 εκατομμύρια bpd ένα χρόνο νωρίτερα.

H γενικότερη εικόνα

Οι συνολικές εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν σχεδόν 7% σε ετήσια βάση, την πρώτη άνοδο σε τρεις μήνες, αν και τα εκτεταμένα lockdown λόγω του COVID-19 περιόρισαν τη ζήτηση καυσίμων και μείωσαν την παραγωγή των διυλιστηρίων.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν μηδενικές εισαγωγές τον Απρίλιο από το Ιράν. Ωστόσο, τα τελωνεία τον επόμενο μήνα είναι πιθανό να αναφέρουν για τον Μάιο την εισαγωγή σχεδόν 2 εκατομμυρίων βαρελιών ιρανικού πετρελαίου που απορρίπτονταν αυτή την εβδομάδα σε μια βάση αποθεμάτων στη νότια Κίνα. Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν, η Κίνα συνέχισε να λαμβάνει ιρανικό πετρέλαιο, το οποίο συνήθως μεταφέρεται ως προμήθειες από άλλες χώρες. Τα επίπεδα εισαγωγών είναι περίπου ισοδύναμα με το 7% των συνολικών εισαγωγών αργού πετρελαίου της Κίνας.

Οι εισαγωγές από Ρωσία

Τέλος, οι εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την Κίνα τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 462.975 τόνους, το υψηλότερο μηνιαίο ποσό σε έξι μήνες, παρά την απότομη πτώση των συνολικών εισαγωγών καυσίμου από τη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης