Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετος με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο πρόεδρος της Κροατίας

Αντίθετος με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο πρόεδρος της Κροατίας
Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε ότι δε θα στηρίξει την προσπάθεια των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ έως ότου τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Πληροφορίες για βέτο και από την Κροατία στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας στον διεθνή τύπο.

Σύμφωνα με το Newsweek, ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε την Τετάρτη ότι συντάσσεται με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στην προσπάθεια των σκανδιναβικών χωρών να γίνουν μέρος του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ο Μιλάνοβιτς ανακοίνωσε ότι θα δώσει εντολή στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κροατίας στο ΝΑΤΟ, Μάριο Νόμπιλο, να καταψηφίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, σύμφωνα με το Κροατικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο της Κροατίας φέρεται να τάσσεται υπέρ της ψηφοφορίας για την προσχώρηση των δύο χωρών στη Συμμαχία. Το Κροατικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας δήλωσε ότι ο Νόμπιλο θα ακολουθήσει τις οδηγίες του υπουργείου και όχι του προέδρου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης