Ενέργεια

Ρωσία: Η Gazprom αναστέλλει την παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία

Ρωσία: Η Gazprom αναστέλλει την παροχή φυσικού αερίου στη Φινλανδία

 Θα διεκδικήσει τα συμφέροντά της στη διαιτησία

 

H εταιρεία Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα αναστείλει από αύριο Σάββατο, τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην κρατική φιλανδική εταιρεία Gasum.

Η Gazprom Export ανακοίνωσε ότι αυτό έγινε επειδή η Gasum δεν έχει καταβάλλει τις πληρωμές για το φυσικό αέριο που τις παρέδωσε τον Απρίλιο, οι οποίες πρέπει να γίνονται σε ρούβλια σύμφωνα με τους νέους ρωσικούς κανόνες.

Η Gazprom ανέφερε επίσης ότι θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της, στη διαδικασία της διαιτησίας στην οποία προσέφυγε η φινλανδική εταιρεία.

Η CEZ λέει ότι πλήρωσε την Gazprom σε ευρώ

Η τσεχική εταιρεία κοινής ωφέλειας CEZ κατέβαλλε την οφειλόμενη πληρωμή της για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ευρώ, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Παρασκευή, αρνούμενος να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

"Πραγματοποιήσαμε την πληρωμή σε ευρώ, σύμφωνα με τη σύσταση της Κομισιόν. Δεν θα σχολιάσουμε λεπτομέρειες", δήλωσε η CEZ, αρνούμενη να διευκρινίσει αν η εταιρεία, η οποία λαμβάνει ένα μικρό μέρος του φυσικού αερίου από την Gazprom, χρησιμοποίησε το σύστημα που απαιτεί η Ρωσία και το οποίο περιλαμβάνει τη μετατροπή των πληρωμών σε ξένο νόμισμα σε ρούβλια μέσω λογαριασμών στην Gazprombank.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης