Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία RWE και Sempra για την προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ

tags :
Συμφωνία RWE και Sempra για την προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ

Διαπραγματεύσεις για 15ετή σύμβαση προμήθειας περίπου 2,25 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως

 

Η RWE Supply & Trading και η Sempra Infrastructure υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια της Ευρωπαϊκής εταιρείας κοινή ωφέλειας RWE με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) από το έργο Port Arthur LNG στο Τέξας των ΗΠΑ. Οι όροι προβλέπουν διαπραγματεύσεις και οριστικοποίηση μιας 15ετούς σύμβασης προμήθειας περίπου 2,25 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως. Οι όγκοι θα παραδοθούν στις ακτές των ΗΠΑ και θα μπορούν να αποσταλούν από την RWE σε οποιαδήποτε τοποθεσία στον κόσμο – όπως για παράδειγμα στις προγραμματισμένες εγκαταστάσεις εισαγωγής LNG στη Γερμανία.

Η Sempra Infrastructure είναι εταιρεία υποδομής με έδρα τις ΗΠΑ που αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί εγκαταστάσεις LNG και έργα ανάπτυξης LNG στις ακτές του Κόλπου της Βόρειας Αμερικής και στις ακτές του Ειρηνικού του Μεξικού. Το έργο Port Arthur LNG Phase 1 είναι ένα αναπτυξιακό έργο στην κομητεία Jefferson του Τέξας, με στόχο την αύξηση της ικανότητας παραγωγής LNG στις ΗΠΑ, με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) σε όλη την αλυσίδα αξίας LNG μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και τη βελτίωση των βασικών διαδικασιών.

Εισαγωγέας

Η προβλεπόμενη συνεργασία με τη Sempra υπογραμμίζει τον ρόλο της RWE ως κύριου εισαγωγέα ενέργειας τα επόμενα χρόνια, βοηθώντας στην επίτευξη ανεξαρτησίας των προμηθειών καυσίμων από τη Ρωσία. Η Γερμανία θα γίνει μια σημαντική αγορά για το LNG, που αγοράζεται από διάφορες περιοχές του κόσμου για να διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού της Γερμανίας. Εκτός από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αυστραλία είναι βασικές χώρες για την παραγωγή και προμήθεια LNG.

Η RWE δεσμεύεται επίσης να προετοιμαστεί για την εισαγωγή πράσινης ενέργειας στο μέλλον για να υποστηρίξει την επίτευξη των στόχων για την προστασία του κλίματος στην ΕΕ. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία εργάζεται για την υλοποίηση τερματικού για την εισαγωγή πράσινης αμμωνίας σε άμεση γειτνίαση με το τερματικό LNG στο Brunsbüttel.
Η συνεργασία με τη Sempra Infrastructure προβλέπει επίσης ένα πλαίσιο εργασίας για τη μείωση, τον μετριασμό και την αναφορά των εκπομπών GHG που σχετίζονται με τις παραδόσεις LNG από το έργο Port Arthur LNG. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Sempra Infrastructure και η RWE σκοπεύουν να συζητήσουν την επέκταση της συνεργασίας σε όλό τον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης