Κίνα: Σχεδιάζει το 33% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ το 2025

Κίνα: Σχεδιάζει το 33% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ το 2025
Η συνολική κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ στην Κίνα πρόκειται να φθάσει περίπου το 1 δισ. τόνους ισοδύναμου άνθρακα (TCE) μέχρι το 2025

Η Κίνα επιδιώκει να διασφαλίσει ότι τα δίκτυά της θα προμηθεύονται περίπου το 33% της ενέργειας από ΑΠΕ το 2025, από 28,8% το 2020, δήλωσε σήμερα Τετάρτη 1η Μαΐου η κρατική υπηρεσία σχεδιασμού στα πλαίσια ενός νέου πενταετούς σχεδίου για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών, μεταδίδει το Reuters.

Η συνολική κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ στην Κίνα πρόκειται να φθάσει περίπου το 1 δισ. τόνους ισοδύναμου άνθρακα (TCE) μέχρι το 2025, καθώς η χώρα επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο των μη ορυκτών καυσίμων στη συνολική χρήση ενέργειας στο 20%, δήλωσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).
Τα μη ορυκτά καύσιμα αντιπροσώπευαν το 15,4% της συνολικής κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας το 2020.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη πηγή αερίων του θερμοκηπίου που θερμαίνουν το κλίμα, έχει δεσμευτεί να αυξήσει τη συνολική αιολική και ηλιακή ισχύ σε 1.200 GW έως το 2030, σχεδόν διπλάσια από το σημερινό ποσοστό, με σχέδια για την κατασκευή βάσεων ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας στις βορειοδυτικές ερημικές περιοχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης