Ενέργεια

Repsol: Σε συζητήσεις για την πώληση του 25% της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην EIG

Repsol: Σε συζητήσεις για την πώληση του 25% της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου στην EIG
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι upstream δραστηριότητες αξίζουν μεταξύ 14 και 18 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους

Σε συζητήσεις με τη Repsol βρίσκεται η EIG Global Energy Partners για την αγορά ενός τμήματος της επιχείρησης έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της ισπανικής εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters.

Eιδικότερα, το αμερικανικό fund επιδιώκει να αγοράσει έως και το 25% της upstream δραστηριότητας της Repsol, ανέφεραν οι πηγές, σε μια συμφωνία που θα δώσει στον ισπανικό όμιλο μετρητά για τα σχέδιά του να κατασκευάσει δυναμικό καθαρής ενέργειας, όπως ηλιακές μονάδες και αιολικά πάρκα.

Παράλληλα, οι πηγές δεν ανέφεραν την ακριβή αξία, αλλά οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι upstream δραστηριότητες αξίζουν μεταξύ 14 και 18 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους. Οι εταιρείες ξεκίνησαν συνομιλίες μετά την υποβολή προσφοράς από την EIG,ενώ οι συνομιλίες θα μπορούσαν να διαρκέσουν μήνες και ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Πρόκειται για μια συμφωνία που θα δώσει στη Repsol κεφάλαια που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου της να υπερδιπλασιάσει την ικανότητα παραγωγής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2025 σε 7,5 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης