Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυστρία: Μειωμένες εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 50% από την Gazprom

Αυστρία: Μειωμένες εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 50% από την Gazprom
Στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το επόμενο βήμα είναι θα είναι το επίπεδο συναγερμού, δήλωσε το υπουργείο

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα είναι μειωμένες οι εισαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου για την Αυστρία, σύμφωνα με την Gazprom και όσα μεταδίδει το euractiv.com. Η προμήθεια είναι ασφαλής, λόγω της χαμηλής ζήτησης στην παρούσα φάση.

«Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον αξιόπιστος εταίρος», δήλωσε το Σάββατο (18 Ιουνίου) σε γραπτή δήλωσή της η υπουργός Προστασίας του Κλίματος και Ενέργειας Leonore Gewessler. Στην Αυστρία, το στάδιο έγκαιρης προειδοποίησης για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο κηρύχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, είπε η ίδια.

Σε διαρκή επικοινωνία για την ανταλλαγή απόψεων και την παρακολούθηση των ημερήσιων ποσοτήτων εφοδιασμού βρίσκονται το υπουργείο προστασίας του κλίματος, η αρμόδια αρχή E-Control και ο εγχώριος διαχειριστής υποδομών φυσικού αερίου AGGM.

Τέλος, στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το επόμενο βήμα είναι θα είναι το επίπεδο συναγερμού, δήλωσε το υπουργείο. Αυτό θα περιλαμβάνει εκκλήσεις προς τη βιομηχανία να εξοικονομήσει φυσικό αέριο και να το αντικαταστήσει με άλλες πηγές ενέργειας.

«Το αποφασιστικό κριτήριο είναι η πρόοδος στην κατασκευή αποθηκών. Θέλουμε να μπούμε στον χειμώνα με εγκαταστάσεις αποθήκευσης που θα είναι γεμάτες κατά 80%. Τότε θα είμαστε καλά εξοπλισμένοι. Εάν αυτός ο στόχος κινδυνεύει, θα αναλάβουμε δράση», δήλωσε η Gewessler, την ώρα που οι αποθήκες είναι γεμάτες κατά 41,89%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης