Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Συμβολική» αθέτηση πληρωμών 100 εκατ. δολ.

Ρωσία: «Συμβολική» αθέτηση πληρωμών 100 εκατ. δολ.
Για πρώτη φορά από το 1918 η Ρωσία αθέτησε πληρωμές ομολόγων
Για πρώτη φορά από το 1918 η Ρωσία αθέτησε πληρωμές ομολόγων, ύψους 100 εκατ. δολαρίων περίπου, με τη Δύση να «βλέπει» πιστωτικό γεγονός και τη Μόσχα να κάνει λόγο για «φάρσα».
Οι πληρωμές τόκων συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων έπρεπε να καταβληθούν στις 27 Μαΐου και υπόκεινται σε περίοδο χάριτος που έληξε το βράδυ της Κυριακής.
Αρκετά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ομολογιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις πληρωμές, αφού οι προσπάθειες της Ρωσίας να πληρώσει στο νόμισμα ρούβλι μπλοκαρίστηκαν από διεθνείς κυρώσεις.

Συμβολική αθέτηση πληρωμών


Ωστόσο, η αθέτηση πληρωμών είναι ως επί το πλείστον συμβολική προς το παρόν, και ελάχιστη σημασία έχει για τους Ρώσους, οι οποίοι σύμφωνα με το Bloomberg είναι αντιμέτωποι με άλλης φύσεων οικονομικά προβλήματα.
Τον Μάιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες άφησαν άκυρη την άδεια πληρωμής των κατόχων ομολόγων, γεγονός που επέτρεψε στη Ρωσία να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά έναν νέο μηχανισμό για να πληρώσει το κουπόνι των ευρωομολόγων σε ρούβλια. Ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov είπε ότι αυτό δεν ήταν σε καμία περίπτωση χρεοκοπία. Σύμφωνα με τον Siluanov, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση μαγειρεύουν πλασματικά εμπόδια στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους της Ρωσίας προκειμένου να «το βάλουν την ετικέτα «default».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης