Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Ιουνίου

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα, αλλά τα αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν,ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, καθώς τα διυλιστήρια ενισχύουν τη δραστηριότητα, ενώ η παραγωγή της βιομηχανίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια ως απάντηση στη περιορισμένη παγκόσμια προσφορά και τις υψηλές τιμές.

Η βιομηχανία πετρελαίου των ΗΠΑ προσπαθεί να ενισχύσει την παραγωγή, αλλά τα αποθέματα συνεχίζουν να μειώνονται, με τις προμήθειες στο Cushing της Οκλαχόμα να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ των ΗΠΑ.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Ιουνίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για υποχώρηση 569.000 βαρελιών. Η παραγωγή αυξήθηκε στα 12,1 εκατομμύρια bpd, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 782.000 βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA. Αυτό περιόρισε τα αποθέματα του Cushing στα 21,3 εκατομμύρια βαρέλια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών.

Διυλιστήρια

Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 403.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, αυξάνοντας τους συνολικούς ρυθμούς χρήσης των διυλιστηρίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο 95%, το υψηλότερο επίπεδο για αυτήν την εποχή από το 2018.

"Τα διυλιστήρια εξαντλούν κάθε βαρέλι προϊόντος που μπορούν. Ανταποκρινονται στις υψηλές τιμές και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν να παράγουν περισσότερα. Αυτό βοήθησε να αυξηθούν λίγο οι προμήθειες εδώ", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στην Price Futures Group στο Σικάγο.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 452.000 βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 36.000 βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης