Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να αποδυναμώσουν μόνο τη Ρωσία αλλά και την Ευρώπη

Lavrov: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να αποδυναμώσουν μόνο τη Ρωσία αλλά και την Ευρώπη
Πυρά κατά του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, είπε πως αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι ζητούν την άνευ όρων υποταγή όλων των κρατών στη θέληση τους.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του για τις διαφορές που υπάρχουν στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
«Εάν κοιτάξουμε τη σημερινή λίστα των κυρώσεων - είναι μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, σας συνιστώ να την κάνετε – και εάν συγκρίνουμε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και στη Λευκορωσία από τα Ευρωπαϊκά κράτη με αυτές που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, θα διαπιστώσουμε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να είναι πιο χαλαροί και να μην είναι τόσο ενεργοί στους τομείς που θα πλήξουν σημαντικά την οικονομία τους.
 
Έστω και αν έχουν ένα αρνητικό αντίκτυπο από τις κυρώσεις τους, η Ευρώπη υποφέρει περισσότερο» υπογράμμισε ο Lavrov, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν μόνο να αποδυναμώσουν τη Ρωσία αλλά και να αποδυναμώσουν την ΕΕ ως ανταγωνιστή των ΗΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης