Ενέργεια

Εκπνοή σήμερα (5/7) για τις αιτήσεις του Power Pass - Πότε θα μπουν τα χρήματα

Εκπνοή σήμερα (5/7) για τις αιτήσεις του Power Pass - Πότε θα μπουν τα χρήματα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση 1-2 ημερών

Κλείνει σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 η πλατφόρμα του Power Pass και όσοι δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα υποβάλει την αίτηση τους θα πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία στη σχετική πλατφόρμα του Gov.gr.

Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση 1-2 ημερών προκειμένου να λυθούν και τα τελευταία προβλήματα που υπήρξαν κατά τη διαδικασία υποβολής.

Η επιστροφή χρημάτων από 18 έως και 600 ευρώ ανάλογα με το ύψος της ρήτρα αναπροσαρμογής που είχε πληρώσει κάθε καταναλωτής αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν όσοι καταναλωτές έχουν ήδη υποβάλλει την αίτηση τους, καθώς θα ήταν καλό να κάνουν έναν τελευταίο έλεγχο ότι η αίτηση τους έχει παραληφθεί οριστικά από το σύστημα και εμφανίζεται η ένδειξη «υπό εκκαθάριση».Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι η αίτηση τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα θα πρέπει να κάνουν έναν έλεγχο των στοιχείων, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη και να ολοκληρώσουν την υποβολή.

Ως τις 15/7 οι πληρωμές

Την καταβολή των ποσών που θα προκύψουν από το Power Pass έως τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας -παράλληλα- ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο. «Βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το "μαξιλαράκι" πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο» υπογράμμισε μιλώντας στο Open.
Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης