Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξήθηκαν οι ροές του Yamal - Europe προς τα ανατολικά

Αυξήθηκαν οι ροές του Yamal - Europe προς τα ανατολικά

Οι ροές εξόδου στο σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 3.460.304 kWh/h έναντι 3.044.047 τα μεσάνυχτα

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς μέσω του αγωγού Yamal-Europe από τη Γερμανία προς την Πολωνία αυξήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Gascade τη Δευτέρα.

Οι ροές εξόδου στο σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 3.460.304 kWh/h έναντι 3.044.047 τα μεσάνυχτα.

Οι υποψήφιες ποσότητες ρωσικών ροών φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν περίπου 36,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, αμετάβλητα από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom δήλωσε ότι ο εφοδιασμός με φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας στο σημείο εισόδου Sudzha ήταν 41,5 mcm τη Δευτέρα, έναντι 41,0 mcm την προηγούμενη ημέρα.

Μια αίτηση για παροχή φυσικού αερίου μέσω του σημείου εισόδου Sokhranovka απορρίφθηκε από την Ουκρανία, δήλωσε η Gazprom.

Οι ροές και οι κρατήσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία στη Γερμανία παρέμειναν στο μηδέν λόγω της ετήσιας συντήρησης που ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του χειριστή.
Η συντήρηση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου, αλλά οι κυβερνήσεις, οι αγορές και οι εταιρείες ανησυχούν ότι το κλείσιμο μπορεί να παραταθεί.

Ο Καναδάς έστειλε την τουρμπίνα για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream στη Γερμανία με αεροπλάνο στις 17 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής, ανέφερε η εφημερίδα Kommersant σύμφωνα με το Reuters.

Θα χρειαστούν άλλες πέντε έως επτά ημέρες για να φτάσει στη Ρωσία ο στρόβιλος, τον οποίο εξυπηρετεί η γερμανική Siemens Energy, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με την επιμελητεία και τα τελωνεία, ανέφερε η Kommersant.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης