Τελευταία Νέα

Iberdrola: Εγκαινιάζει έργο υδροηλεκτρικής αποθήκευσης 1,1 GW στην Πορτογαλία

Iberdrola: Εγκαινιάζει έργο υδροηλεκτρικής αποθήκευσης 1,1 GW στην Πορτογαλία
Αυτό το μεγάλο μηχανολογικό έργο, στο οποίο έχουν εργαστεί πολλές χιλιάδες άνθρωποι, θα αποτρέψει την εισαγωγή περισσότερων από 160.000 τόνων πετρελαίου ετησίως, εδραιώνοντας τη θέση του ως κοινωνικοοικονομική και κινητήρια δύναμη που δημιουργεί θέσεις εργασίας στην περιοχή, είπε εκπρόσωπος της Iberdrola
Η ισπανική εταιρεία ενέργειας Iberdrola εγκαινίασε επίσημα το έργο υδροηλεκτρικής αποθήκευσης Tâmega Gigabattery στην Πορτογαλία.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Antonio Costa, ο πρόεδρος της Iberdrola Ignacio Galán και άλλοι αξιωματούχοι.
Το έργο 1,1 GW κατασκευάστηκε σε μια περίοδο οκτώ ετών με επένδυση άνω του 1,5 δισ. ευρώ.
Διαθέτει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής Alto Tâmega, Daivões και Gouvãe και μπορεί να αποθηκεύσει 40 εκατομμύρια kWh, που είναι αρκετά για να καλύψει τις οικιακές ενεργειακές απαιτήσεις 11 εκατομμυρίων ανθρώπων για 24 ώρες.

Μικρότερες εξαγωγές CO2 και εισαγωγές πετρελαίου

Η έναρξη του έργου Tâmega Gigabattery αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των ετήσιων εισαγωγών πετρελαίου και στην εξάλειψη 1,2 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Σε δήλωσή της, η Iberdrola τόνισε πως: «Αυτό το μεγάλο μηχανολογικό έργο, στο οποίο έχουν εργαστεί πολλές χιλιάδες άνθρωποι, θα αποτρέψει την εισαγωγή περισσότερων από 160.000 τόνων πετρελαίου ετησίως, εδραιώνοντας τη θέση του ως κοινωνικοοικονομική και κινητήρια δύναμη που δημιουργεί θέσεις εργασίας στην περιοχή. .»
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η κατασκευή του έργου συνοδεύτηκε από πολλές κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες προς όφελος επτά δήμων.
Στην εκδήλωση, ο Galán επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Iberdrola στην Πορτογαλία και είπε ότι η εταιρεία θα διπλασιάσει τις επενδύσεις που θα γίνουν στις γεννήτριες στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια.

3 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα αιολικά πάρκα και ηλιακούς σταθμούς 

Αυτό, θα επενδυθεί σε νέα αιολικά πάρκα και ηλιακούς σταθμούς που βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη ή κατασκευή.
Ο Galán είπε επίσης ότι το έργο Tâmega Gigabattery έδειξε ότι οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή ανεξαρτησία και απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές «είναι απόλυτα συμβατοί όσο γίνεται δουλειά για την ηλεκτροδότηση του οικονομικού και παραγωγικού συστήματος».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η θυγατρική της Iberdrola Neoenergia κέρδισε δύο προσφορές σε μια δημοπρασία γραμμής μεταφοράς στη Βραζιλία.
Ένα από τα έργα περιλαμβάνει την εγκατάσταση γραμμών μεταφοράς μήκους 1.707 χιλιομέτρων μεταξύ Minas Gerais και São Paulo, ενώ το άλλο έργο θα παραδώσει 291 χιλιόμετρα γραμμών στο Mato Grosso do Sul.
Τα δύο έργα θα περιλαμβάνουν μια συνδυασμένη επένδυση περίπου 1,02 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα δημιουργήσουν περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης