Τελευταία Νέα

Γαλλία: Μέτρα για την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

Γαλλία: Μέτρα για την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

Πώληση της ηλεκτρική τους ενέργεια απευθείας στην αγορά για 18 μήνες πριν κλείσουν τα Συμβόλαιά τους CfD

 

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πολλά έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενόψει του χειμώνα.

Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα για νέα αιολικά και ηλιακά πάρκα να πουλήσουν την ηλεκτρική τους ενέργεια απευθείας στην αγορά για 18 μήνες πριν κλείσουν τα Συμβόλαιά τους για Διαφορά (CfD).

Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει σε έργα που έχουν ήδη κερδίσει μια δημοπρασία να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους έως και 40% πριν από την ολοκλήρωση.

Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συνυπολογίσει την εξέλιξη του κόστους των πρώτων υλών σε CfD, σύμφωνα με την WindEurope.

Αυτά τα άμεσα μέτρα θα ολοκληρωθούν με έναν επερχόμενο νόμο έκτακτης ανάγκης για την περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γαλλία.

Ενεργειακή ασφάλεια

Ο επικεφαλής πολιτικής της WindEurope, Pierre Tardieu, δήλωσε: «Η γαλλική κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για να ενισχύσει την παραγωγή αιολικής ενέργειας και να αντιμετωπίσει την τρέχουσα ενεργειακή κρίση.
Ο αιολικός τομέας είναι έτοιμος και πλήρως αφοσιωμένος να παίξει τον ρόλο του στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Γαλλίας και της Ευρώπης.

Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης σημαίνουν περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τους επόμενους μήνες και περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια για τις γαλλικές επιχειρήσεις και τους πολίτες.
Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση μιας αιολικής ζώνης 2 GW στα ανοιχτά του νησιού Oléron επιβεβαιώνει ότι η Γαλλία είναι σοβαρή για τα μεγάλα σχέδια υπεράκτιων αιολικών της.
Και η ευρεία διαδικασία διαβούλευσης δείχνει ότι αυτό μπορεί να γίνει με την υποστήριξη της κοινότητας.
Και ότι τα έργα αιολικής ενέργειας και η προστασία της βιοποικιλότητας μπορούν να είναι αμοιβαία επωφελή».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης