Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Αύξηση 26% στην εγχώρια παραγωγή του φυσικού αερίου ο πρώτο εξάμηνο του 2022

Ην. Βασίλειο: Αύξηση 26% στην εγχώρια παραγωγή του φυσικού αερίου ο πρώτο εξάμηνο του 2022
Η αύξηση κατά 3,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα του τοπικού φυσικού αερίου είναι αρκετή για τη θέρμανση σχεδόν 3,5 εκατομμυρίων κατοικιών

Η παραγωγή φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 26% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε βιομηχανικός οργανισμός την Τετάρτη, καθώς η Βρετανία μειώνει τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η αύξηση κατά 3,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα του τοπικού φυσικού αερίου είναι αρκετή για τη θέρμανση σχεδόν 3,5 εκατομμυρίων κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα χρόνο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Offshore Energies UK (OEUK), ένας βιομηχανικός οργανισμός για υπεράκτιους παραγωγούς πετρελαίου, φυσικού αερίου, υδρογόνου και αιολικής ενέργειας.

Τα στοιχεία σημαίνουν ότι περίπου οι μισές ανάγκες της χώρας σε φυσικό αέριο τους τελευταίους μήνες καλύφθηκαν από εγχώριους πόρους, ανέφερε. Το φυσικό αέριο συνέβαλε στο 44% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο μήνα, ενώ θέρμαινε επίσης το 85% των σπιτιών.

«Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία των προμηθειών φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου, που παραμένει η ραχοκοκαλιά του ενεργειακού μας μείγματος για ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και βιομηχανικές διεργασίες, χρειαζόμαστε πολιτικούς όλων των μερών να υποστηρίξουν την ενέργεια που παράγεται εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο διευθυντής βιωσιμότητας του OEUK, Mike. είπε ο Τόλεν.

Οι αυξήσεις προήλθαν από την έναρξη λειτουργίας νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη νότια Βόρεια Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του κοιτάσματος Tolmount της Harbour Energy και του έργου Saturn Banks της IOG ανέφερε η OEUK.

Η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή ενέργειας και να μειώσει την εξάρτηση από εισαγωγές, μεταξύ άλλων από τη Ρωσία. Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι η Βρετανία δεν εισήγαγε καύσιμα από τη Ρωσία για πρώτη φορά τον Ιούνιο.

Οι βρετανικές τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου έχουν φτάσει σε υψηλά ρεκόρ φέτος μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αυξάνοντας την πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών καθώς οι λογαριασμοί εκτινάσσονται στα ύψη.

Η Liz Truss, η οποία αναμένεται να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία, έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με εταιρείες ενέργειας για να ενισχύσει την προσφορά για να βοηθήσει στη μείωση των τιμών.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης