Ενέργεια

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου

Τα αποθέματα στο Strategic Petroleum Reserve (SPR) μειώθηκαν στα 453,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Αυγούστου

 

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) μειώθηκαν κατά 8,1 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 35 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας.

Τα αποθέματα στο Strategic Petroleum Reserve (SPR) μειώθηκαν στα 453,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία. Η άντληση 8,1 εκατομμυρίων βαρελιών ήταν η μεγαλύτερη από τα τέλη Απριλίου και έφερε τα αποθέματα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1985.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας είπε ότι η χρήση ενός πρόσθετου για την ψύξη του αργού για τις μεταφορές έχει επιβραδύνει τις παραδόσεις τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας ότι οι παραδόσεις για τον Αύγουστο κινούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έθεσε τον Μάρτιο ένα σχέδιο για την απελευθέρωση 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα σε διάστημα έξι μηνών από το SPR για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών των καυσίμων, οι οποίες συμβάλλουν στην εκτίναξη του πληθωρισμού.

Οι μετοχές της SPR έχουν επίσης υποχωρήσει λόγω των πωλήσεων από εντολές του Κογκρέσου και της πρωτοβουλίας του Μπάιντεν για τις τιμές. Το πετρέλαιο πωλείται σε διαπιστευμένες εταιρείες μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών και οι τιμές καθορίζονται με βάση έναν μέσο όρο πέντε ημερών που περιλαμβάνει την ημερομηνία παράδοσης.

Το Υπουργείο Ενέργειας πρότεινε την αναπλήρωση του SPR επιτρέποντάς του να συνάπτει συμβάσεις για την αγορά πετρελαίου τα επόμενα χρόνια σε σταθερές, προκαθορισμένες τιμές. Η κυβέρνηση είπε ότι πιστεύει ότι το σχέδιο θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης