Ενέργεια

Novak: Τρεις μέρες θα διαρκέσει η συντήρηση του Nord Steam 1

Novak: Τρεις μέρες θα διαρκέσει η συντήρηση του Nord Steam 1

Η Gazprom διέκοψε τις ροές στον αγωγό προς τη Γερμανία την Τετάρτη, ενώ η επανέναρξη αναμένεται τα ξημερώματα του Σαββάτου

 

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Πέμπτη ότι ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom θα πραγματοποιήσει συντήρηση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 εντός τριών ημερών.

"Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα. Η Gazprom είπε ότι η διακοπή θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κάνουμε τις υποθέσεις μας σχετικά με αυτή τη δήλωση", είπε ο Νόβακ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε πόσο θα διαρκέσει η συντήρηση.

Η Gazprom διέκοψε τις ροές στον αγωγό προς τη Γερμανία την Τετάρτη, ενώ η επανέναρξη αναμένεται τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων και υψηλές τιμές φυσικού αερίου, εν μέσω στενών προμηθειών από τη Ρωσία, υπάρχει φόβος ότι η Gazprom ενδέχεται να παρατείνει την περίοδο συντήρησης.

Η εταιρεία που ελέγχεται από το Κρεμλίνο έχει ήδη μειώσει τις ροές μέσω του Nord Stream 1, του μοναδικού μεγαλύτερου αγωγού που μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία, στο 20% της χωρητικότητας λόγω αυτού που περιγράφει ως ελαττωματικού εξοπλισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης