Γερμανία: Αντιδρούν οι «ΑΠΕτζήδες» στη φορολόγηση των «ουρανοκατέβατων κερδών»

Γερμανία: Αντιδρούν οι «ΑΠΕτζήδες» στη φορολόγηση των «ουρανοκατέβατων κερδών»
Ανεπιθύμητες εξελίξεις στον κλάδο θα προκαλέσει αυτό το μέτρο, επισημαίνει η Γερμανική Ένωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (BEE)

Τα πάνω – κάτω έχει φέρει το μέτρο που θα εισάγει η Γερμανία για την επιβολή φόρου στα έσοδα από τις ομάδες ΑΠΕ, που γνωστοποίησε την Κυριακή (4/9) ο Olaf Scholz.

Ειδικότερα, η Γερμανική Ένωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (BEE) έχει ταχθεί ενάντια σε αυτό το απροσδόκητο μέτρο, προκειμένου να συγκεντρωθεί το σχέδιο μαμούθ των 65 δις. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών στην ενεργειακή κρίση.

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την φορολόγηση των «ουρανοκατέβατων κερδών» των ηλεκτροπαραγωγών, με εξαίρεση τις μονάδες φυσικού αερίου.

Η απάντηση της Ένωσης

Η ΒΕΕ από την πλευρά της δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο, επισημαίνοντας ότι τέτοιες σκέψεις θα «προκαλέσουν ανεπιθύμητες εξελίξεις και μπορούν έτσι να οδηγήσουν σε σημαντικές ανατροπές».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ενεργειακή κρίση «προκαλείται και οδηγείται από την έλλειψη φυσικού αερίου και επιδεινώνεται, μεταξύ άλλων, από το ξεπερασμένο και επιρρεπές σε ζημιές γαλλικό πάρκο πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας».

Πρόκειται για μια «κρίση εφοδιασμού ορυκτών καυσίμων που πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί στις ρίζες της: οι ακριβές ορυκτές και πυρηνικές πηγές ενέργειας πρέπει να ξεπεραστούν, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που μειώνουν τις τιμές της ενέργειας και ένα σύστημα αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να επεκταθούν πιο γρήγορα. Η συνταγή είμαι μια: Επενδύστε στις ΑΠΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της BEE Simone Peter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης