Διεθνή

Barkin (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν υψηλά μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Barkin (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν υψηλά μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός
Ο Barkin δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC)
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια σε επίπεδο που να περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα και να τα διατηρήσει εκεί μέχρι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να «πειστούν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, δήλωσε την Τρίτη στους Financial Times ο πρόεδρος της Richmond Fed Thomas Barkin.
Προκειμένου να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική, ώστε τα πραγματικά επιτόκια, τα οποία προσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό, να βρίσκονται πάνω από το μηδέν, δήλωσε ο Barkin σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.
«Πρέπει όντως να κινηθούμε σε ένα επίπεδο όπου οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα μειωθούν, προκειμένου να υπάρξει αρκετός περιορισμός στην οικονομία για να μειωθεί ο πληθωρισμός» αναφέρουν οι FT τον Barkin.
Τα σχόλια του Barkin έρχονται ενόψει της συνεδρίασης της Fed αυτόν τον μήνα για να αποφασίσει αν θα εφαρμόσει μια τρίτη αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης ή θα επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιξης με μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης