Επιχειρήσεις

ΣΕΧΒ - ΕΑΤ: Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας

ΣΕΧΒ - ΕΑΤ: Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας
Στόχος οι από κοινού δράσεις που θα υποστηρίξουν το ελληνικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας
Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση της Καινοτομίας και την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας, υπέγραψαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB).
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, κ. Αρμόδιος Γιαννίδης και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κ. Παντελής Τζωρτζάκης, επισφράγισαν τη βούληση των δυο μερών να συνεργαστούν ώστε να δρομολογήσουν από κοινού δράσεις που θα υποστηρίξουν το ελληνικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, αξιοποιώντας τη δυναμική του ΣΕΧΒ.

Ο ΣΕΧΒ ιδρύθηκε το 1994 εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα και ασχολούνται με την παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία χημικών προϊόντων.

Εκπροσωπεί 70 μέλη και 7 κλαδικούς συνδέσμους που καλύπτουν επί μέρους δραστηριότητες όπως χρώματα, ασφαλτικά, απορρυπαντικά, συνθετικά υλικά για τις μονώσεις, λιπάσματα, πετροχημικά κ.ά.

Οι δύο πλευρές συγκεκριμένα συμφώνησαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για :


• Τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επιτάχυνσης συνεργασιών ελληνικών εταιρειών για τη δημιουργία διεθνών ανταγωνιστικών σχημάτων.
• Την πρόσβαση των μελών του ΣΕΧΒ, σε ψηφιακές πλατφόρμες δικτύωσης με διεθνή οικοσυστήματα, με πρωταρχικό στόχο την εξωστρέφεια, την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων και την αναζήτηση εμπορικών εταίρων.
• Τη μελέτη και ανάπτυξη κριτηρίων εκτίμησης για τη διαμόρφωση αυτοματοποιημένων μεθόδων ποιοτικής και ποσοτικής αξιολόγησης επιχειρησιακών πλάνων, όπως και ελέγχου εφαρμογής υβριδικών χρηματοδοτικών εργαλείων που συνδυάζουν δάνεια, εγγυήσεις, συγχρηματοδοτήσεις, επιχορηγήσεις και κεφαλαιακές συμμετοχές.
• Τη συνεργασία μεταξύ ΣΕΧΒ και HDB με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της πνευματικής ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων της αγοράς και την εμπορική υλοποίηση σχετικών πανεπιστημιακών προγραμμάτων έρευνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης