Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τα αποτελέσματα της ΡΑΕ για τον διαγωνισμό έργων ΑΠΕ - Πίνακες

Τα αποτελέσματα της ΡΑΕ για τον διαγωνισμό έργων ΑΠΕ - Πίνακες
Αναλυτικά το περιεχόμενο της απόφασης

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της ΡΑΕ για νέους σταθμούς ΑΠΕ έχουν ως εξής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται τα οριστικά αποτελέσματα της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας της 5ης Σεπτεμβρίου 2022 αναφορικά με την Προκήρυξη για τη διενέργεια Κοινής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας υποβολής προσφορών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ προς ένταξη σε καθεστώς στήριξης με τη μορφή λειτουργικής ενίσχυσης αλλά και η Έκδοση των αποτελεσμάτων της Κοινής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας υποβολής προσφορών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

111_12.JPG


112_8.JPG


Την κατάταξη των έργων κατά αύξουσα σειρά με βάση την τελική Προσφορά τους, που έγινε αποδεκτή από το σύστημα της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας, τα οποία δεν επελέγησαν, ως αποτέλεσμα της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας, ως εξής

8_41.JPG

10_17.JPG


Την επιστροφή, σύμφωνα με την παρ. 11.2.6.1 της Προκήρυξης, της Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής των Συμμετεχόντων που δεν επιλέχθηκαν προς ένταξη σε καθεστώς στήριξης με τη μορφή Λειτουργικής Ενίσχυσης που αναφέρεται στον Πίνακα 3 της παρούσας.

Για την επιστροφή της Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρωθεί η Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με το Παράρτημα 6 της Προκήρυξης «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Ή ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ», η οποία είτε θα υπογραφεί ενώπιον της ΡΑΕ είτε θα προσκομιστεί με βεβαίωση γνησίου υπογραφής από το φυσικό πρόσωπο, Κάτοχο σταθμού, ή σε περίπτωση νομικού προσώπου, Κατόχου σταθμού, από τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτού, είτε από ειδικώς εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για τη λήψη της εν λόγω Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής με προσκόμιση της ειδικής προς τούτο εξουσιοδότησης με βεβαίωση γνησίου υπογραφής.

Δ) Καλεί τους Επιλεγέντες Συμμετέχοντες να συμμορφωθούν στις κάτωθι υποχρεώσεις τους:

i) Tην προσκόμιση της Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης του έργου εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από την ανακοίνωση των οριστικών Αποτελεσμάτων της Κοινής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 11.2.6.2 της Προκήρυξης.

ii) Τη σύναψη της Σύμβασης Λειτουργικής Ενίσχυσης εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έκδοση της παρούσας απόφασης και με την προϋπόθεση ότι έχει προσκομιστεί κατά τα ανωτέρω η Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Προκήρυξη και στο άρθρο 12Α (παρ. 5) του ν. 4414/2016, όπως ισχύει.

iii) Την ενεργοποίηση της σύνδεσης των σταθμών (θέση σε κανονική ή δοκιμαστική λειτουργία) ή την υποβολή Δήλωσης Ετοιμότητας του άρθρου 4α του ν. 4414/2016 κατά τα ειδικώς οριζόμενα στο άρθρο 1 της Προκήρυξης και εντός των προβλεπόμενων στον Πίνακα 1 του ως άνω άρθρου προθεσμιών.

Ε) Καλεί τον Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε.) να συνάψει με τους Επιλεγέντες Συμμετέχοντες (Πίνακας 2 της παρούσας) τις Συμβάσεις Λειτουργικής Ενίσχυσης Σταθερής Τιμής (Σ.Ε.Σ.Τ.) ή τις Συμβάσεις Λειτουργικής Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης (Σ.Ε.Δ.Π.), κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9 και 10 του ν. 4414/2016 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθεισών αποφάσεων, με βάση τις Τιμές Αναφοράς που κατακυρώθηκαν για κάθε ένα σταθμό στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας που διενεργήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12Α του ως άνω νόμου.

Την ανάρτηση της παρούσας απόφασης στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ και την ενημέρωση των Επιλεγέντων Συμμετεχόντων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email), που έχουν δηλώσει στην Αίτηση Συμμετοχής – Υπεύθυνη δήλωση

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το περιεχόμενο της απόφασης

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης