Ιρλανδία: Το σχέδιο της κυβέρνησης για φορολόγηση των υπερκερδών στην αιολική ενέργεια

Ιρλανδία: Το σχέδιο της κυβέρνησης για φορολόγηση των υπερκερδών στην αιολική ενέργεια
Τα μετρητά θα δώσουν στην κυβέρνηση μια «σταθερή ροή εσόδων» και συνάμα την κατάλληλη εκείνη δύναμη για να «βγει» ο χειμώνας.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας σχεδιάζει να φορολογήσει τυχόν υπερβάλλοντα κέρδη στην αιολική ενέργεια και συγκεκριμένα από τον κλάδο των ανεμογεννητριών, σύμφωνα με τον Taoiseach Micheal Martin.

Στο πλαίσιο των προτάσεων της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τέθηκε η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, για τεχνολογίες εκτός φυσικού αερίου. Πρόκειται για εταιρείες πυρηνικής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικής, ηλιακής, βιομάζας, υδροηλεκτρικής) που πωλούν σε τιμή πολύ υψηλότερη από τα κόστη παραγωγής τους.

Ο επικεφαλής του κόμματος Fianna Fáil υπογράμμισε ότι ορισμένοι παραγωγοί ενέργειας με χαμηλό κόστος εισροών κερδίζουν έσοδα που «δεν ονειρεύτηκαν ποτέ». Τα μετρητά θα δώσουν στην κυβέρνηση μια «σταθερή ροή εσόδων» και συνάμα την κατάλληλη εκείνη δύναμη για να «βγει» ο χειμώνας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι η ιδέα ενός απροσδόκητου κέρδους είναι καλή, καθώς θα παρέχει δικαιοσύνη εν μέσω αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας για τους καταναλωτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης