Τελευταία Νέα
Ενέργεια

NRG: Το σχέδιο για 1.000 σημεία φόρτισης το 2022 και διπλασιασμό το 2023

NRG: Το σχέδιο για 1.000 σημεία φόρτισης το 2022 και διπλασιασμό το 2023
Στις δυο αλυσίδες σούπερ μάρκετ Μασούτη και My Market θα εγκατασταθούν συνολικά 800 φορτιστές.

Περισσότερα από 1.000 σε όλη την Ελλάδα, θα είναι έως το τέλος του έτους, τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύσσει η εταιρία NRG, έχοντας θέσει ως στόχο το διπλασιασμό του δικτύου της έως το τέλος του 2023.
Παρά την ενεργειακή κρίση που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία επέκτασης της ηλεκτροκίνησης, η NRG μέλος του ομίλου της Motor Oil επεκτείνει τη δράση της στον συγκεκριμένο τομέα δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο φορτιστών και ταχυφορτιστών στις εθνικές οδούς και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, στα πρατήρια καυσίμων AVIN και Shell, σε σούπερ μάρκετ συνάπτοντας συνεργασίες με τις αλυσίδες Μασούτη και My Market, αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους όπως παρκινγκ.

Στις δυο αλυσίδες σούπερ μάρκετ Μασούτη και My Market θα εγκατασταθούν συνολικά 800 φορτιστές.

Μεγάλο εξάλλου είναι το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η NRG προχωρεί σε τέτοιου είδους συνεργασίες με την Grecotel και το Kosta Navarino, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις και με άλλα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα ολοκληρωμένο βιώσιμο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της ήπιας μετακίνησης εντός των χώρων των συγκροτημάτων.

Η NGR μετά την εξαγορά της Automotive Solutions διαθέτει πλέον μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και λύσεων εδραιώνοντας τη θέση της στο χώρο του e-mobility και της βιώσιμης μικροκινητικότητας και έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το δίκτυο της σε μεγάλα ξενοδοχεία προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις.
Έχοντας ήδη εγκαταστήσει 500 φορτιστές σε 250 σημεία της χώρας μέσω της υπηρεσίας incharge, μπορεί κάποιος να βρει το σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να παρακολουθεί τη φόρτιση και να ολοκληρώσει την πληρωμή του.

Στις εθνικές οδούς
 
Ήδη έχουν καλυφθεί όλες οι εθνικές οδοί μέσω των 26 σημείων φόρτισης στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων που υπάρχουν πρατήρια της AVIN και της Shell, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η τοποθέτηση ταχυφορτιστών σε κεντρικά σημεία πόλεων, ενώ το δίκτυο παρακολουθείται με προσοχή και δεν είναι λίγα τα σημεία στα οποία γίνεται αναβάθμιση της δυναμικότητας των φορτιστών αναλόγως με την ζήτηση όπως για παράδειγμα στο ΣΕΑ της Αταλάντης.
Τα στελέχη της εταιρίας που παρουσίασαν τις νέες υπηρεσίες της NRG στο περίπτερο της στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θεωρούν ότι το ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση είναι πολύ μεγάλο καθώς φαίνεται ότι ο νέος αυτός τρόπος κίνησης καθίσταται οικονομικότερος σε σχέση με άλλα καύσιμα.

Σημειώνεται ότι το τιμολόγιο φόρτισης της NRG παρά την ενεργειακή κρίση και την άνοδο των τιμών του ηλεκτρισμού δεν έχει αναπροσαρμοστεί και είναι της τάξης των 0,50 ευρώ/KWh πλέον ΦΠΑ για τους απλούς φορτιστές και στα 0,60 ευρώ/KWh πλέον ΦΠΑ για τους ταχυφορτιστές.
Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να διανύσει 70-80 χλμ με κόστος 6-7 ευρώ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι 60 ταχυφορτιστές που έχει εγκαταστήσει μέχρι στιγμής η NRG να καλύψουν το 80% της φόρτισης μιας μπαταρίας αυτοκινήτου σε λιγότερο από μισή ώρα.
Επίσης η εταιρία προσφέρει ειδικό πρόγραμμα incharge home με καλή ταρίφα χρέωσης και ειδικό πρόγραμμα χρέωσης του φορτιστή ο οποίος μάλιστα επιδοτείται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης