Επικαιρότητα

DBRS: Επιβεβαιώνει σε BB (high) την αξιολόγηση της Ελλάδας, σταθερό trend – «Αγκάθια»: πληθωρισμός και ρωσικό αέριο

DBRS: Επιβεβαιώνει σε BB (high) την αξιολόγηση της Ελλάδας, σταθερό trend – «Αγκάθια»: πληθωρισμός και ρωσικό αέριο
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Ελλάδας από τη DBRS Morningstar
Σε BB (high) επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η DBRS Morningstar, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (trend).
Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση παρέμεινε στο R-3.
Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως το σταθερό trend αντανακλά την άποψη της DBRS Morningstar ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσιονομικών και του χρέους, παρά τις δυσμενείς παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ισχυρή ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 θα βοηθήσει την οικονομία φέτος, ωστόσο, η οικονομική αβεβαιότητα που σχετίζεται με τα γεωπολιτικά γεγονότα έχει εκτιναχθεί.
Οι κύριοι κίνδυνοι για τις προοπτικές συνδέονται με τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις, τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και την πιθανή αποκοπή από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Παρά τη φθίνουσα εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα παραμένει μέτρια εκτεθειμένη στις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας.
Ωστόσο, οι προσπάθειες διαφοροποίησης έχουν ενταθεί με την επέκταση των υφιστάμενων και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου και την έναρξη νέου αγωγού φυσικού αερίου.
Διαβάστε περισσότερο εδώ: 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης