Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ηλιόπουλος: Αναγκαία η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ

Ηλιόπουλος: Αναγκαία η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ
«Ο κ. Σταϊκούρας μια φορά το μήνα ευχαριστεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε 37 δισ. στα ταμεία και έτσι, αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει πρόβλημα για δανεισμό», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος
«Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δείχνει ότι κατανοεί το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην τάση επανακρατικοποιήσεων στην ενέργεια σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
«Σε όλη την Ευρώπη το κράτος επανέρχεται στην ενέργεια. Είναι φυσιολογικό να δίνουμε 2 δισ. το Σεπτέμβρη για να συγκρατήσουμε τις τιμές –χρήματα που βγαίνουν από τους φόρους των πολιτών και πηγαίνουν στην αισχροκέρδεια- και δεν είναι φυσιολογικό με 400 εκ. να επανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ ώστε να συγκρατήσουμε έτσι τις τιμές;», υπογράμμισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» ο κ. Ηλιόπουλος.
Ερωτηθείς για την πολιτική της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ, ανέφερε ότι «η ΔΕΗ το 2015 είχε χρέος που ξεπερνούσε τα 4 δισ., μέσα σε 4,5 χρόνια μειώσαμε το χρέος πάνω από 1 δισ., έγιναν 2,5 δισ. επενδύσεις και το ρεύμα στους καταναλωτές δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ».
Ο ίδιος, μιλώντας για αρνητικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησε η ΝΔ, δήλωσε πως «σύμφωνα με στοιχεία που βγήκαν τον Αύγουστο από τη Eurostat, η Ελλάδα έχει ετήσια αύξηση 200% στο φυσικό αέριο με το μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι στο 60%» και «αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης