Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 83 δολ το αργό

Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 83 δολ το αργό
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Σεπτεμβρίου στα 430,8 εκατ. βαρέλια

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την τελευαταία εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τη διαδικασία επεξεργασίας για να ξαναχτίσουν τα χαμηλά αποθέματα προϊόντων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Σεπτεμβρίου στα 430,8 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 2,2 εκατ. βαρέλια. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε μια άλλη μεγάλη απελευθέρωση βαρελιών από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, τα οποία την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στα 6,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα διυλιστήρια αύξησαν επίσης τη δραστηριότητα, ενισχύοντας τις εκπομπές αργού κατά 333.000 βαρέλια την ημέρα, καθώς τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες για να φτάσουν το 93,6% της συνολικής δυναμικότητας.

Τα αποθέματα αποστάγματος , που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 117,3 εκατομμύρια βαρέλια. Οι ειδικοί του κλάδου ανησυχούν για το χαμηλό επίπεδο αποθεμάτων αποστάγματος, καθώς τα διυλιστήρια έχουν εκμεταλλευτεί τα υψηλά περιθώρια κέρδους για να εξάγουν στην Ευρώπη, η οποία χρειάζεται ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης.

"Το γιατί θα ξεκινούσατε τη διύλιση σε αυτό το σημείο είναι ξεπερασμένο, αλλά τα διυλιστήρια ανησυχούν μήπως η κατάσταση του αποστάγματος βρίσκεται σε χαμηλά πολλών ετών. Προσπαθούν να παράγουν περισσότερο απόσταγμα, το οποίο χτίζει, και η αποθήκευση βενζίνης είναι επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα. -χαμηλό μήνα», δήλωσε ο Robert Yawger, διευθυντής συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 214,6 εκατομμύρια βαρέλια. Το συνολικό προσφερόμενο προϊόν υποδηλώνει ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ συνεχίζει να μειώνεται, με τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων της προσφοράς προϊόντων βενζίνης κατά 7,7% κάτω από τον ρυθμό του προηγούμενου έτους.

Περί τις 02:50 το αμερικανικό αργό υποχωρούσε  στα 82,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent έχασε  στα 90,00 δολάρια το βαρέλι .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης