Τελευταία Νέα

Intrakat: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση χαρτοφυλακίου αδειών φ/β ισχύος 520 MW της DNC ENERGY έναντι 15,1 εκατ. ευρώ

Intrakat: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση χαρτοφυλακίου αδειών φ/β ισχύος 520 MW της DNC ENERGY έναντι 15,1 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος Intrakat ενισχύει έτσι σημαντικά τη θέση του στον τομέα των ΑΠΕ, διαθέτοντας σήμερα χαρτοφυλάκιο αδειών που αποτελείται από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος άνω του 1,8 GW

 

H εταιρεία «INTRA - K. ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «INTRA - K. ENERGY Μ.Α.Ε.», θυγατρική κατά ποσοστό 100% της Intrakat, την Παρασκευή 30.9.2022 ολοκλήρωσε τις διαδικασίες απόκτησης κατά ποσοστό 100% της εταιρείας «ΝΤ.ΕΝ ΣΙ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «DNC ENERGY», έναντι συνολικού τιμήματος ποσού 15,1 εκατ. Ευρώ. Η ως άνω εταιρεία η οποία εισέρχεται πλέον στον Όμιλο Intrakat, διαθέτει χαρτοφυλάκιο αδειών Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 520 MW που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης.


Ο Όμιλος Intrakat ενισχύει έτσι σημαντικά τη θέση του στον τομέα των ΑΠΕ, διαθέτοντας σήμερα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος άνω του 1,8 GW, εκ των οποίων 1 GW αφορά αιολικά πάρκα και 0,8 GW αφορά φωτοβολταϊκά πάρκα, ενώ ο σχεδιασμός του Ομίλου περιλαμβάνει και την δραστηριοποίηση στην αδειοδότηση και ανάπτυξη 11 σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, συνολικής ισχύος 0,7 GW.

Προετοιμάζεται το νέο business plan

Η Intrakat με νέα διοίκηση, νέα ξεκάθαρη και ισχυρή μετοχική βάση, νέους ανθρώπους με υψηλό know how, με αξιοπρέπεια, ήθος, αφοσίωση και στοχοπροσήλωση στην ανάπτυξη της εταιρείας, απαλλαγμένη από ηλικιακά γερασμένα βαρίδια και αγκυλώσεις των προηγούμενων ετών, υψηλό ιστορικό ανεκτέλεστο σε ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση της στις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρα, προσανατολισμένη παράλληλα και στις ΑΠΕ, όπου διαθέτει σημαντικές άδειες αποθήκευσης

Οι πρόσφατες διοικητικές και μετοχικές αλλαγές του καλοκαιριού επέφεραν ένα διάστημα αναπροσαρμογής και ανασύνταξης της δομής και της λειτουργίας της εταιρείας προκειμένου να μπουν τα θεμέλια της νέας Intrakat σε γερές βάσεις.

Σύντομα όμως, με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών αναδιοργάνωσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση του νέου στρατηγικού σχεδιασμού από τη διοίκηση της εταιρείας.
Κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου 2022 θα παρουσιαστεί το νέο business plan.

www.worldenergynews.gr



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης