Ενέργεια

Yamal-Europe: Σταμάτησαν και πάλι οι ροές προς τα ανατολικά στον αγωγό φυσικού αερίου

Yamal-Europe: Σταμάτησαν και πάλι οι ροές προς τα ανατολικά στον αγωγό φυσικού αερίου

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι προμήθευσε 41,3 εκ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα Ανατολικά υποχώρησαν ξανά στο μηδέν την Τρίτη στον αγωγό Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία μετά από μια σύντομη επανέναρξη τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με στοιχεία από τον χειριστή του αγωγού Gascade.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν στο μηδέν μεταξύ 0800 και 09:00 CET, από 712.511 κιλοβατώρες ανά ώρα (KWh/h μεταξύ 0500 και 0600 CET.

Οι υποψηφιότητες για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν 35,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) έναντι 36,2 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι προμήθευσε 41,3 εκ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Σούτζα την Τρίτη, έναντι 41,8 εκ. εκ. τη Δευτέρα.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στη Γερμανία, παρέμειναν στο μηδέν.

Η Σουηδία έστειλε ένα καταδυτικό σκάφος τη Δευτέρα στην τοποθεσία των αγωγών Nord Stream που έσπασαν την περασμένη εβδομάδα μετά τις εκρήξεις στην περιοχή για να ερευνήσει ένα περιστατικό που έχει προσθέσει περαιτέρω ένταση στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης