Ηλεκτρισμός

Χωρίς συμφωνία η διάσκεψη ομοσπονδίας - κρατιδίων στη Γερμανία για την ενεργειακή κρίση

Χωρίς συμφωνία η διάσκεψη ομοσπονδίας - κρατιδίων στη Γερμανία για την ενεργειακή κρίση
Ο καγκελάριος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει από νωρίς η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί ενεργειακή ασφάλεια για τον χειμώνα

Xωρίς συμφωνία μεταξύ ομοσπονδίας και κρατιδίων σχετικά με τη διαχείριση των πακέτων βοήθειας για την ενεργειακή κρίση έληξε η διάσκεψη του καγκελάριου Olaf Scholz με τους κρατιδιακούς πρωθυπουργούς. Ο κ. Scholz δήλωσε πάντως βέβαιος ότι τελικά θα προκύψει μια συμμαχία η οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση.

Ο καγκελάριος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει από νωρίς η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί ενεργειακή ασφάλεια για τον χειμώνα, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτά τα μέτρα, δήλωσε, εγγυώνται «πιθανώς» την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού για την Γερμανία, ακόμη και αν δεν υπάρχει απολύτως καμία προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου. Οι τιμές όμως πρέπει να πέσουν για όλη την ΕΕ, τόνισε ο κ. Scholz και έκανε λόγο για το σχεδιαζόμενο πλαφόν στην ανώτατη τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Μαζί με τα άλλα πακέτα στήριξης, το συνολικό ποσό ενίσχυσης θα φθάσει τα 295 δισεκατομμύρια ευρώ, σημείωσε, εκ των οποίων 240-250 δισεκατομμύρια θα καταβληθούν από την ομοσπονδία, δεν έχει ωστόσο ακόμη διευθετηθεί ο τρόπος κατανομής των βαρών.

Από την πλευρά των κρατιδίων, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD) χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητικές» τις συνομιλίες, αλλά ανέφερε ως σοβαρή εκκρεμότητα το μέτρο που θα διαδεχθεί το ενιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ μηνιαίως για όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης