Διεθνή

Σενάρια πυρηνικού πολέμου στο ΝΑΤΟ

Σενάρια πυρηνικού πολέμου στο ΝΑΤΟ

Συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες, μετά τις αλλεπάλληλες απειλές της Ρωσίας

Η απάντηση των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενο πυρηνικό πλήγμα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας απασχόλησε τους υπουργούς Αμυνας της Συμμαχίας κατά τη χθεσινή τους σύνοδο στις Βρυξέλλες, υπό το πρίσμα των επανειλημμένων απειλών που εκτόξευσε το Κρεμλίνο για χρήση «όλων των μέσων» σε περίπτωση απειλής ρωσικών εδαφών. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της χθεσινής συνόδου, έλαβαν χώρα κεκλεισμένων των θυρών διαβουλεύσεις με την ομάδα πυρηνικού σχεδιασμού της Συμμαχίας.

Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα εδάφη οποιασδήποτε χώρας-μέλους απειληθεί. «Είμαστε δεσμευμένοι στην υπεράσπιση κάθε ίντσας ΝΑΤΟϊκού εδάφους – αν και όποτε φθάσουμε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.

Την ερχόμενη εβδομάδα το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει πυρηνική άσκηση. Αξιωματούχοι της Συμμαχίας ανέφεραν ότι παρόμοιες ασκήσεις ετοιμότητας διεξάγονται σε ετήσια βάση, τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από τη Ρωσία και ότι η αναβολή της συγκεκριμένης άσκησης όσο συνεχίζεται η εισβολή στην Ουκρανία θα έστελνε «λάθος μήνυμα» στη Μόσχα.


Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης