Διεθνή

Biden: Μια Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο θα κόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Biden: Μια Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο θα κόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία
Μια Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο θα κόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος
Μια πιθανή πλειοψηφία Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία) θα μπορούσε να μπλοκάρει την επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία από τον Ιανουάριο, όταν θα αναλάβουν καθήκοντα τα δύο σώματα με τη νέα τους σύνθεση, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Οι εκλογές για το σύνολο των 435 εδρών της Βουλής και για περίπου το 1/3 των 100 εδρών της Γερουσίας θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου.
"Ανησυχώ γι' αυτό γιατί έχουν πει ότι θα την κόψουν", τόνισε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πίτσμπουργκ, όπου βρέθηκε για να στηρίξει τον Δημοκρατικό υποψήφιο για τη Γερουσία Τζον Φέτερμαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι προειδοποίησε την Τρίτη ότι το κόμμα του δεν θα δώσει "λευκή επιταγή" στην Ουκρανία εάν κερδίσει την πλειοψηφία στο σώμαΜια Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο θα κόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος , στην τελευταία ένδειξη σκεπτικισμού στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για την χρηματοοικονομική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο, εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
 
 
"Οι άνθρωποι θα βρίσκονται εν μέσω μιας ύφεσης και δεν θα είναι έτοιμοι να μοιράσουν λευκή επιταγή στην Ουκρανία", τόνισε ο ΜακΚάρθι, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων (τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα στις ΗΠΑ) εάν οι Ρεπουμπλικανοί κερδίσουν την πλειοψηφία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης