Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεύτερη συνομιλία μέσα σε 3 ημέρες Shoigu με Lloyd Austin

Δεύτερη συνομιλία μέσα σε 3 ημέρες Shoigu με  Lloyd Austin
Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ενημέρωση για πιθανή προβοκάτσια εκ μέρους της Ουκρανίας με την χρήση «βρώμικης βόμβας»

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu είχε δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin,, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.
Νωρίτερα, ο Shoigu είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βρετανό, τον γάλλο και τον τούρκο υπουργό Άμυνας Sebastien Lecornu and Hulusi Akar αντίστοιχα, σύμφωνα με το Bankingnews.gr.
Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ενημέρωση για πιθανή προβοκάτσια εκ μέρους της Ουκρανία με την χρήση «βρώμικης βόμβας».
Το θέμα της ουκρανικής προβοκάτσιας αναδείχθηκε από την εκπρόσωπο τύπου του Ρωσικου ΥΠΕΞ Maria Zakharova, η οποία δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο σχεδιάζει να κατασκευάσει «βρώμικη βόμβα» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporozhye.
Παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις για πιθανή χρήση βρώμικης βόμβας από την Ουκρανία ως προβοκάτσια, ο Volodymyr Zelensky επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος απαντώντας στις κατηγορίες της Μόσχας, δήλωσε πως μόνο η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε  πως εάν η Ρωσία χτυπήσει το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, τότε η Δύση πρέπει να χτυπήσει το «ρωσικό κέντρο λήψης αποφάσεων» δηλαδή το Κρεμλίνο.

«Αν χτυπήσεις τη Bankova, (η οδός όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο στο κέντρο του Κιέβου) τότε θα υπάρξει χτύπημα εκεί όπου βρίσκεσαι.
Αυτός που δίνει διαταγές για δολοφονία ανθρώπων, αν το κάνεις αυτό θα πρέπει να ξέρεις ότι σε ένα δευτερόλεπτο, ανεξάρτητα του αποτελέσματος του χτυπήματός σου, θα υπάρχει χτύπημα στο κέντρο αποφάσεών σου, στη χώρα σου» είπε σε συνέντευξή του δίκτυα CTV και CBC.

Το γεγονός ότι υπάρχουν αυξανόμενες επαφές μεταξύ των της αμερικανικής και της ρωσικής πλευράς είναι ένα στοιχείο που δημιουργεί ψήγματα αισιοδοξίας μια πρόοδο όσον αφορα την αντιμετώπιση της πολεμικής εμπλοκής.
Για την αμερικανική πλευρά οι επερχόμενες εκλογές σε Κογκρέσσο και Γερουσία είναι κομβικής σημασίας, καθώς τα προγνωστικά κλείνουν υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, που μπορεί να σημάνουν αλλαγές στην ακολουθούμενη πολιτική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης