Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Γονικές παροχές: Οι 5 κατηγορίες μεταφοράς χρημάτων που μπαίνουν στο στόχαστρο

Γονικές παροχές: Οι 5 κατηγορίες μεταφοράς χρημάτων που μπαίνουν στο στόχαστρο
Έμφαση θα δοθεί στις «τριγωνικές» συναλλαγές μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού, στο «πόθεν έσχες» των δωρητών, στις γονικές παροχές σε χρήμα για το αν η μεταβίβαση εκτελέστηκε μέσω του τραπεζικού συστήματος

Πέντε περιπτώσεις μεταβίβασης κεφαλαίων στις γονικές παροχές που πραγματοποιήθηκαν μετά την αύξηση –από την 1η Οκτωβρίου 2021– του αφορολόγητου στο ύψος των 800.000 ευρώ, μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ που ξεκινά ελέγχους για τη νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων.
Έμφαση θα δοθεί στις «τριγωνικές» συναλλαγές μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού, στο «πόθεν έσχες» των δωρητών, στις γονικές παροχές σε χρήμα για το αν η μεταβίβαση εκτελέστηκε μέσω του τραπεζικού συστήματος αλλά και στις διαδοχικές δωρεές, καθώς υπάρχει ολόκληρη λίστα με επαναλαμβανόμενες φορολογικές πράξεις σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

Τις υποθέσεις που θα περάσουν από ελεγκτικό κόσκινο φωτογραφίζει νέα εγκύκλιος του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, η οποία έρχεται έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος αποκαλύπτοντας τον… διάβολο που κρύβεται στα «ψιλά γράμματα», καθώς το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ παρέχεται μία φορά, ανεξαρτήτως αν αυτό συμπληρωθεί με μία ή περισσότερες γονικές παροχές ή δωρεές από 1/10/2021.
Ετσι, στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι έχει καταστρατηγηθεί το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή φόρου έως και 40% από το πρώτο ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης