Επικαιρότητα

Ταμειακές μηχανές: Προειδοποιητικά e - mail από την ΑΑΔΕ σε 171.000 επιχειρήσεις

Ταμειακές μηχανές: Προειδοποιητικά e - mail από την ΑΑΔΕ σε 171.000 επιχειρήσεις
Τελεσίγραφο από την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη αποστολή των στοιχείων από τις ταμειακές μηχανές λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις καθώς 31 Οκτωβρίου λήγει η περίοδος χάριτος και αρχίζουν οι καμπάνες με τα χρηματικά πρόστιμα και τα λουκέτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ απέστειλε 171.000 προειδοποιητικά email στις επιχειρήσεις μετά από τον έλεγχο σε 550.000 δηλωμένες ταμειακές μηχανές που έδειξε ότι από τρεις στις δέκα επιχειρήσεις δεν είχαν «ανεβάσει» ούτε μια απόδειξη στο ηλεκτρονικό σύστημα ενώ πολλές ήταν αυτές που ενώ ξεκίνησαν την διαδικασία την άφησαν στη μέση.
 
Οι επιχειρήσεις που διέκοψαν την διαβίβαση των στοιχείων από τις λιανικές πωλήσεις ανέρχονται σε 87.000 και εξετάζεται εάν μέσα σε αυτή τη κατηγορία βρίσκονται και εποχικές. Οι υπόλοιπες 84.000 που δεν εξέδωσαν κανένα ηλεκτρονικό στίγμα για τις αποδείξεις θα πρέπει μετά το ραβασάκι από την ΑΑΔΕ να ελέγξουν την ταμειακή τους μηχανή καθώς αν πρόκειται για παλιά που δεν έχει αντικατασταθεί με νέα «έξυπνη» θα υπάρξει πρόβλημα.
Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών από την πλευρά τους δηλώνουν ανέτοιμοι να εφαρμόσουν τους νέους κανόνες της ειδικής εφαρμογής «e-send» επικαλούμενοι τεχνικά προβλήματα που μπλοκάρουν την διαδικασία μεταβίβασης των δεδομένων τους πιέζοντας έτσι το υπουργείο Οικονομικών για παράταση της προθεσμίας επιβολής των κυρώσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια τoυ κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης