Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα αιολικά

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα αιολικά
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 19.916 MW και σημειώθηκε τον περασμένο Μάϊο

Νέο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσαν στις 26/10 τα χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία παρήγαγαν 19.936 MW ηλεκτρικής ενέργειας σε διάστημα μισής ώρας.

Το εν λόγω ρεκόρ, το οποίο σημειώθηκε μεταξύ 11.30 -12 το μεσημέρι, ξεπέρασε το προηγούμενο των 19.916 MW που είχε σημειωθεί στις 25 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικά, τα αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου παρήγαγαν το 52,2% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας συνολικά, ο άνεμος παρήγαγε το 50% της ισχύος της χώρας. Αν και αυτό αντιπροσωπεύει ένα νέο ρεκόρ παραγωγής, το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον άνεμο σε μια περίοδο μισής ώρας είναι 64% που σημειώθηκε στις 29 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RenewableUK, Dan McGrail, δήλωσε: «Καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα, είναι καθησυχαστικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι τα χερσαία και υπεράκτια αιολικά πάρκα της Βρετανίας συμβάλλουν καθοριστικά,  όταν πρόκειται να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα και να μειώσουν την εξάρτησή μας από τις ακριβές εισαγωγές φυσικού αερίου.

«Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιταχυνθεί και να κλιμακωθεί η ποσότητα της χερσαίας και υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας που εγκαταστάθηκε - για να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια και να μειώσουμε τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές, καθώς τα νέα αιολικά έργα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη πηγή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης