Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Αλλάζουν όλα για τις επιχειρήσεις με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Ε3 και ΦΠΑ

Αλλάζουν όλα για τις επιχειρήσεις με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Ε3 και ΦΠΑ
Σήμερα λήγει  η προθεσμία για την καταβολή της μηνιαίας δόσης για το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, την επιστρεπτέα προκαταβολή, την τμηματική καταβολή των οφειλών για όσους έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και το ΦΠΑ

Στην προσυμπλήρωση των δηλώσεων E3 και ΦΠΑ με βάση τα δεδομένα από το myDATA προχωράει η ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος του έτους αλλάζοντας τον χάρτη των υποχρεώσεων για πάνω από 1,2 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα και το ψηφιακό δελτίο αποστολής που θα παρακολουθεί τη διακίνηση αγαθών σε όλα τα στάδια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τεχνολογιών Πληροφορικής Ρένου Καραστάθη στο 2ο Law Forum Taxation η προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ και του εντύπου Ε3 για τα νομικά πρόσωπα θα γίνεται με βάση τα στοιχεία που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA στην οποία διαβιβάζονται τα δεδομένα για τις συναλλαγές. Οι επιχειρήσεις από την πλευράς τους θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλουν τα στοιχεία στην περίπτωση που διαφωνούν.

Με το νέο σχεδιασμό οι φορολογούμενοι θα γνωρίζουν από πριν το φόρο που θα πρέπει να πληρώσουν καθώς και την επιστροφή φόρου που δικαιούνται ενώ η αυτοματοποιήμενη διαδικασία θα ανοίξει το δρόμο για εξπρές επιστροφές φόρων στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης