Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΕΕ ζητά από τις ΗΠΑ ίδια μεταχείριση με Καναδά και Μεξικό για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Η ΕΕ ζητά από τις ΗΠΑ ίδια μεταχείριση με Καναδά και Μεξικό για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

 Η ΕΕ διαμαρτύρεται ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ κάνει ουσιαστικά διακρίσεις σε βάρος των παραγωγών της ΕΕ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα τα ηλεκτρικά οχήματα, οι μπαταρίες και ο εξοπλισμός βιώσιμης ενέργειας της ΕΕ που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτά από τον Καναδά και το Μεξικό, δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εμπορίου Jozef Sikela.

Η ΕΕ διαμαρτύρεται ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ κάνει ουσιαστικά διακρίσεις σε βάρος των παραγωγών της ΕΕ επειδή προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις στους καταναλωτές για τέτοια προϊόντα που κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική, αλλά όχι για αυτά που κατασκευάζονται στην ΕΕ.

Η ΕΕ υποστηρίζει ότι, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέρει τις ίδιες φορολογικές ελαφρύνσεις για προϊόντα που παράγονται στην ΕΕ και στις ΗΠΑ σε αυτούς τους τομείς.

Μιλώντας μετά από συνάντηση των υπουργών εμπορίου της ΕΕ και της αντιπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ Katherine Tai στην Πράγα, ο Sikela, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπήρχε προθυμία και από τις δύο πλευρές για συμφωνία.

«Περιμένουμε μια παρέκκλιση (στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ) για τα κράτη μέλη της ΕΕ - ιδανικά θα θέλαμε να έχουμε την ίδια με τον Καναδά και το Μεξικό, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τι μπορούμε να διαπραγματευτούμε», είπε ο Sikela.

Το ζήτημα πρόκειται να επιλυθεί από ειδική ομάδα εργασίας, η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Valdis Dombrovskis .

«Εστιάζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων προτού προχωρήσουμε σε άλλες σκέψεις», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης