Τελευταία Νέα

Vestas: Περαιτέρω μείωση των προβλέψεων του έτους στο -5%

Vestas: Περαιτέρω μείωση των προβλέψεων του έτους στο -5%
Αισιοδοξία για το 2023

Η δανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas ανακοίνωσε σήμερα (2/11) μεγαλύτερη από την αναμενόμενη λειτουργική ζημία για το τρίτο τρίμηνο, μειώνοντας τις προοπτικές ολόκληρου του έτους, λόγω του συνεχιζόμενου πληθωρισμού κόστους και της αστάθειας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία που ειδικεύεται στις ΑΠΕ μείωσε την προοπτική του περιθωρίου κέρδους του 2022 στο -5% σε σύγκριση με το προηγούμενο 5%-0% και παράλληλα μείωσε τις προβλέψεις εσόδων της για ολόκληρο το έτος μεταξύ 14,5 και 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από προηγούμενη πρόβλεψη 14,5 δισεκατομμυρίων και 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Henrik Andersen ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η Vestas συνέχισε να αυξάνει τις μέσες τιμές πώλησής της, αλλά η γεωπολιτική αβεβαιότητα και ο υψηλός πληθωρισμός επηρέασαν το κόστος εκτέλεσης και τα επίπεδα δραστηριότητας στην αιολική βιομηχανία».

Τέλος, αναλυτής της Nordnet, Per Hansen υπογράμμισε ότι: «Οι υποβαθμίσεις δεν είναι καταστροφικά μεγάλες, αλλά προστίθενται σε μια σειρά από αρκετές προηγούμενες». Προέβλεψε για το 2023 βελτιωμένες παραγγελίες στα offshore αιολικά, πτώση στις τιμές του χάλυβα και σημαντικά χαμηλότερα ναύλα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης