Διεθνή

Biden: Η Κίνα δεν έχει βλέψεις για την Ταϊβάν - Δεν χρειάζεται ένα νέος ψυχρός πόλεμος

Biden: Η Κίνα δεν έχει βλέψεις για την Ταϊβάν - Δεν χρειάζεται ένα νέος ψυχρός πόλεμος
Είναι η πρώτη συνάντηση του Biden και με τον Xi, αφού ο πρώτος εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ
Με δύο δηλώσεις , ότι η Κίνα δεν έχει βλέψεις για την Ταϊβάν και ότι δεν χρειάζεται ένας νέος ψυχρός πόλεμος ο πρόεδρος Biden επιχειρεί να εξωραϊσει το κλίμα για την διεθνή οικονομία έχοντας λάβει πρόφανώς το μήνυμα από τις ενδιάμεσες εκλογές. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την συνάντηση με τον Κινέζο ηγέτη Xi.

Νωρίτερα:

Την πρώτη κατ' ίδιαν συνάντηση τους έχουν σήμερα (14/11/2022) στο περιθώριο της Συνόδου του G20, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, και ο Κινέζος ομόλογος του, Xi Jinping. Αν και ο πήχης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα το διακύβευμα είναι υψηλό, καθώς η συνάντηση των δύο ηγετών συμβαίνει σε μια περίοδο που οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.
«Έχω δεσμευτεί να διατηρήσω ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ μας» είπε o Biden στις αρχικές δηλώσεις τους επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα που οι δύο πλευρές πρέπει να αντιμετωπίσουν.
«Κατά την άποψη μου, ως ηγέτες πρέπει να δείξουμε ότι Κίνα και ΗΠΑ μπορούν να διαχειριστούν τις διαφορές τους, να μην επιτρέψουν ο ανταγωνισμός να μετατραπεί σε οτιδήποτε που να οδηγεί σε σύγκρουση και να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε σε επείγοντα, παγκόσμια ζητήματα που απαιτούν την αμοιβαία συνεργασία μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
Από την πλευρά του, ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε πως «ο κόσμος αναμένει ότι Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες θα χειριστούν σωστά τη σχέση τους. Η συνάντησή μας έχει προσελκύσει την προσοχή του κόσμου, οπότε πρέπει να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες για να δώσουμε περισσότερη ελπίδα στην παγκόσμια ειρήνη, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην παγκόσμια σταθερότητα και ισχυρή ώθηση στην κοινή ανάπτυξη».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης