Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο «αδέσποτοι» ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν μεθοριακό χωριό στην Πολωνία

Δύο «αδέσποτοι» ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν μεθοριακό χωριό στην Πολωνία
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δημιουργεί τον κίνδυνο να γίνει επίκληση του Άρθρου 5 για την υποχρέωση παροχής άμυνας σε μέλος που δέχεται επίθεση
Δύο ρώσικοι πύραυλοι που θα χτυπούσαν στόχους στην Ουκρανία έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.
To Visegrad24 αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Morawiecki και ο πρόεδρος της χώρας Andrei Dunda συγκάλεσαν εκτάκτως το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας.
 
Επιπλέον αναφέρει ότι η πολωνική Πολεμική Αεροπορία σήκωσε μαχητικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο κοντά στο Tomaszów Lubelski. 
Ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών επιβεβαίωσε στο Bloomberg και στο Associated Press ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σε πολωνικό έδαφος, συγκεκριμένα στο χωριό Przewodów, που βρίσκεται κοντά στην ουκρανική πόλη Lviv, η οποία νωρίτερα σήμερα σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, έγινε στόχος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.
Και στην Ουγγαρία, συνεκλήθη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη επειδή η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει επίκληση του Άρθρου 5 της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την υποχρέωση παροχής άμυνας σε μέλος που δέχεται επίθεση.

Και είναι αυτό ακριβώς που τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε μία ώρα αργότερα η κυβέρνηση της Εσθονίας. 
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας ανακοίνωσε ότι η χώρα είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ, είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τη στενή μας σύμμαχο Πολωνία».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr








Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης