Επικαιρότητα

Οι υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ με το Pegasus - Οι σχέσεις με Krikell και Intellexa

Οι υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ με το Pegasus - Οι σχέσεις με Krikell και Intellexa
H επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολείται με τη διερεύνηση των καταγγελιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ονομάζεται Pega.

Στοιχεία που βασίζονται σε επίσημες έρευνες πιστοποιούν ότι τα συστήματα παράνομων παρακολουθήσεων λειτούργησαν στη χώρα μας την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μπορεί η Κουμουνδούρου να επιχειρεί με συνεχείς επιθέσεις να βάλει στο κάδρο τη σημερινή κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις παρακολουθήσεις, ωστόσο τα πραγματικά ντοκουμέντα δείχνουν ότι τα κακόβουλα λογισμικά στήθηκαν στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2016, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει έκθεσης του Citizen Lab, του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τα πρόσωπα-κλειδιά, οι εταιρείες και οι μηχανισμοί είναι οι ίδιοι με αυτούς που εμφανίζονται να παίζουν ρόλο σήμερα και τα οποία από το 2016 φαίνεται να λειτούργησαν τα πρώτα συστήματα παρακολούθησης στην Ελλάδα. Η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και αποτέλεσε έργο του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, που συνεργάζεται με τους πλέον αξιόπιστους φορείς εντοπισμού παράνομων λογισμικών. Τα συστήματα αυτά ονομάζονταν Pegasus, και δεν είναι τυχαίο ότι η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολείται με τη διερεύνηση των καταγγελιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ονομάζεται Pega.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης