Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Siemens: Αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη χρονιά

Siemens: Αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη χρονιά
Η Siemens αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να υπερδιπλασιαστούν το  2023 σε εύρος περίπου 8,95 ευρώ ανά μετοχή

Η μετοχή της Siemens εκτινάχθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών την Πέμπτη, αφού η γερμανική εταιρεία αψήφησε τη ζοφερή πραγματικότητα γύρω από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και προχώρησε σε αύξηση μερίσματος και εντυπωσιακά αισιόδοξες προοπτικές για τους επόμενους 12 μήνες.
Η Siemens αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να υπερδιπλασιαστούν το έτος που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2023 σε εύρος περίπου 8,95 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις κύριες βιομηχανικές της επιχειρήσεις. Αυτή η εμπιστοσύνη στήριξε την αύξηση του ετήσιου μερίσματος κατά 6% στα 4,25 ευρώ ανά μετοχή από 4,00 ευρώ.

Εμφανώς, προέβλεψε ότι οι παραγγελίες θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τα έσοδα τους τελευταίους 12 μήνες, μια πρόβλεψη που έρχεται σε αντίθεση με την απότομη πτώση των παραγγελιών σε Γερμανούς κατασκευαστές τους τελευταίους μήνες. Ανέφερε ότι η πρόβλεψή της βασίζεται στην υπόθεση ότι τα προβλήματα με τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού συνεχίζουν να αμβλύνονται και ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις στις γεωπολιτικές εντάσεις.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, με τις υψηλές εκκρεμότητες παραγγελιών μας, ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις μικρού κύκλου, αναμένουμε από τις βιομηχανικές μας επιχειρήσεις να συνεχίσουν την κερδοφόρα ανάπτυξή τους», ανέφερε η εταιρεία.

Η Siemens έκλεισε το οικονομικό της έτος 2022 με έντονο ρυθμό, με τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου να αυξάνονται κατά 18% στα 20,6 δισεκατομμύρια ευρώ και τις παραγγελίες να αυξάνονται κατά 14% στα 21,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας αναλογία book-to-bill 1,06. Τα κέρδη στις βιομηχανικές της επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 38% στα €3,2 δις.

Οι εκχωρήσεις βοήθησαν τον όμιλο να επιτύχει καθαρά κέρδη 2,9 δισ. ευρώ και ελεύθερες ταμειακές ροές 3,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία ήταν μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, οι οποίοι είχαν επισκιαστεί από μια μεγάλη υποτίμηση του μερίδιού της στην ενεργειακή δραστηριότητα που απέκλεισε πριν από δύο χρόνια και τώρα αντιπροσωπεύει ως εταιρεία χαρτοφυλακίου.

«Συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση για τις προσφορές μας υλικού και λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης από την αναμενόμενη αύξηση των εσόδων των ψηφιακών επιχειρήσεων μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Ralf Thomas.

Τα νούμερα υποστηρίχθηκαν επίσης από το θετικό κλίμα στην αγορά συναλλάγματος, όπου η αδυναμία του ευρώ πρόσθεσε 8 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση των παραγγελιών και των εσόδων, παράγοντες που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επαναληφθούν στα επόμενα τρίμηνα, καθώς το ράλι του δολαρίου δείχνει σημάδια υπέρβασης.
Η μετοχή της Siemens σημείωσε άνοδο 8,1% στη Φρανκφούρτη, με άνεση την καλύτερη απόδοση στους δείκτες αναφοράς DAX και Stoxx 50.

Η Siemens είναι τώρα πάνω από 30% από τα τέλη Σεπτεμβρίου και οδήγησε σε ράλι τις τοπικές μετοχές εν μέσω αυξανόμενης εμπιστοσύνης ότι η Γερμανία θα αποφύγει μεγάλης κλίμακας βιομηχανικές διακοπές από ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, έχοντας εισέλθει στην περίοδο αιχμής θέρμανσης με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου σχεδόν πλήρως γεμάτες. Η αυξανόμενη πεποίθηση για ένα πρόωρο τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη βοήθησε επίσης να τροφοδοτηθεί αυτό το ράλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης