Επικαιρότητα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου
Η Παναγία εισέρχεται στο Ναό σε ηλικία 3 ετών

Ἔνδον τρέφει σε Γαβριὴλ ναοῦ, Κόρη,
Ἥξει δὲ μικρὸν καὶ τὸ Χαῖρέ σοι λέξων.
Βῆ ἱερὸν Μαρίη τέμενος παρὰ εἰκάδι πρώτῃ.

Η ευσεβής Άννα σύζυγος του Ιωακείμ, πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα. Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν θερμά στον Θεό να την αξιώσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, με την υπόσχεση ότι θα αφιέρωνε το τέκνο της σε Αυτόν. Πράγματι, ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε ένα παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο τη γυναίκα που θα γεννούσε το Μεσσία, το Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Όταν η Παναγία έγινε τριών χρόνων, σύμφωνα με την παράδοση, η Άννα και ο Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία.
Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Οι εκδηλώσεις για το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης στο Ψυχικό

Και σήμερα 21/11 οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης, καθώς θα διεξαχθεί στον Ιερό Ομώνυμο Ναό του Ψυχικού ο Όρθρος 7-10 π.μ. στις 5-6 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία και στις 6.30 μ.μ. η αναχώρηση του σκηνώματος.

Δείτε το πρόγραμμα:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/enories/i-filothei-tha-ypodexthei-to-iero-skinoma-tis-poliouxou-agias-filotheis-programma/

Πραγματοποιήθηκε χθες 20/11 το απόγευμα η Υποδοχή του Ιερού σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης στην Κρύπτη της, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για τα 500 χρόνια από την γέννηση της Αγίας των Αθηνών.

Το ιερό σκήνωμα, το οποίο μετέφεραν οι δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος, το υποδέχτηκαν στην Κρύπτη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτριος Γαλάνης, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου Προϊστάμενος του Ιερού Ναού η πολιτική ηγεσία της χώρας, η μπάντα του δήμου, και πλήθος πιστών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ:

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/epestrepse-spiti-tis-i-agia-filothei-430-chronia-meta-i-filothei-ypodechthike-to-iero-skinoma-tis-agias-prostatou-tis-i-kyra-ton-athinon-epestrepse-stin-krypti-tis-foto

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης