Επικαιρότητα

Λονδίνο: Επενδύσεις και προοπτική της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη

Λονδίνο: Επενδύσεις και προοπτική της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη

Κεντρικός ομιλητής ο πρωθυπουργός σε συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Morgan Stanley

Η προβολή της Ελλάδος ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας αποτελούν το κυρίως «μενού» της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, το πρώτο, που πραγματοποιείται με φυσική παρουσία από την εποχή της πανδημίας.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, αλλά και της θετικής δυναμικής, που καταγράφει η ελληνική οικονομία είναι το γεγονός πως στο συνέδριο θα μετάσχουν πάνω από 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περισσότερες από 300 συναντήσεις σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που αυτή παρουσιάζει.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, που θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του Οικονομικού του Γραφείου, Αλέξη Πατέλη, αναμένεται να έχει επαφές με σημαντικούς επενδυτές, που είτε έχουν ήδη τοποθετήσει κεφάλαια στην Ελλάδα, είτε ενδιαφέρονται να το πράξουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να επισημάνει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σε ένα δύσκολο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης