Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής επίθεση των Ουκρανών στον Macron για τη Ρωσία: Θέλει να δώσει εγγυήσεις ασφαλείας σε τρομοκράτες

Πρωτοφανής επίθεση των Ουκρανών στον Macron για τη Ρωσία: Θέλει να δώσει εγγυήσεις ασφαλείας σε τρομοκράτες
Ο Macron είπε ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για την ανάγκη οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να προετοιμάσουν μια «αρχιτεκτονική ασφαλείας για το αύριο» για την περιοχή

Σφοδρή κριτική από την ουκρανική ηγεσία και τις χώρες της Βαλτικής αντιμετώπισε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος πρότεινε να δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία, ως μέρος των μελλοντικών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Τα σχόλιά του έγιναν σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1, μετά τις συνομιλίες που είχε ο Macron με τον Αμερικανό ομόλογό του, Joe Biden στην Ουάσινγκτον.
Ο Macron είπε ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για την ανάγκη οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να προετοιμάσουν μια «αρχιτεκτονική ασφαλείας για το αύριο» για την περιοχή.
«Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα βασικά σημεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε —όπως έλεγε πάντα ο Putin — είναι ο φόβος ότι το ΝΑΤΟ θα φτάσει μέχρι την πόρτα του και η ανάπτυξη όπλων που θα μπορούσε να απειλήσει τη Ρωσία», σημείωσε ο Macron.
«Αυτό το ζήτημα θα είναι μέρος των θεμάτων για την ειρήνη, επομένως πρέπει να προετοιμάσουμε τι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε, πώς να προστατεύουμε τους συμμάχους και τα κράτη μέλη μας και πώς να δώσουμε εγγυήσεις στη Ρωσία την ημέρα που θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συνέχισε.
Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν έντονη κριτική στο Κίεβο την Κυριακή (4/12/2022).

Άνευ προηγουμένου επίθεση στον Macron

«Κάποιος θέλει να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας σε ένα κράτος τρομοκρατικό και δολοφονικό;», ανέφερε ο Oleksiy Danilov, ο επικεφαλής εθνικής ασφάλειας του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης