Ενέργεια

Σημαντικό deal μεταξύ Trafigura - Γερμανίας στην προμήθεια LNG - Όλες οι λεπτομέρειες

Σημαντικό deal μεταξύ Trafigura - Γερμανίας στην προμήθεια LNG - Όλες οι λεπτομέρειες
Η Γερμανία προσπαθεί να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες

Μια άκρως ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη συμφωνία έκλεισε χθες (5/12) μεταξύ Trafigura και Γερμανίας. Συγκεκριμένα, η μεγάλη διεθνής εταιρεία εμπορίας μετάλλων, πρώτων υλών και ενεργειακών προϊόντων συμφώνησε στην προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Trafigura προχώρησε στη σύναξη τετραετούς δανείου ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια φυσικού αερίου στον γερμανικό κολοσσό Sefe-πρώην Gazprom Germania, προκειμένου να βοηθήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εξασφαλίσει όγκους μακροπρόθεσμα.

«Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με την προμήθεια αυτού του σημαντικού όγκου φυσικού αερίου στη Γερμανία, υποστηριζόμενοι από το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιό μας και τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Richard Holtum, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών φυσικού αερίου και ενέργειας της Trafigura.

Το deal

Το κεφάλαιο αντλείται κυρίως από την Deutsche Bank και μια άλλη διεθνή τράπεζα. Συνολικά, πάνω από 25 τράπεζες συμμετείχαν στην κοινοπραξία.

Το δάνειο εξασφαλίζεται εν μέρει με εγγύηση στο πλαίσιο του προγράμματος Untied Financial Loan της γερμανικής κυβέρνησης που ενεργεί μέσω του γερμανικού οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων Euler Hermes AG, τμήματος της Allianz.

Η Trafigura δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κυρίως τις υπάρχουσες ποσότητες από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου και LNG για να καλύψει τις προμήθειες στη Sefe.

Οι γερμανικές εισαγωγές LNG

Η Γερμανία δεν διαθέτει επί του παρόντος λειτουργικές εγκαταστάσεις εισαγωγής LNG, αλλά η χώρα εργάζεται για να γίνει ένας μεγάλος εισαγωγέας του καυσίμου καθώς προσπαθεί να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες.

Tέλος, έχουν δρομολογηθεί πολλές συμφωνίες προμήθειας LNG. Φέτος, η Gasunie ένωσε τις δυνάμεις της με τη γερμανική κυβέρνηση και την RWE για την κατασκευή του τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG Brunsbuettel. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν δύο συμφωνίες προμήθειας LNG που σχετίζονται με αυτήν την εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας QatarEnergy και ConocoPhillips, καθώς και της συμφωνίας Ineos και Sempra.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης