Ενέργεια

Yamal-Europe: Mικρή αύξηση στις ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς

Yamal-Europe: Mικρή αύξηση στις ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 42,4 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τετάρτη

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά αυξήθηκαν ελαφρά το πρωί της Τετάρτης στον αγωγό Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία, όπως και οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας στη Σλοβακία, σύμφωνα με στοιχεία του φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού.

Οι ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 989.588 κιλοβατώρες (kWh) ανά ώρα μεταξύ 07:00 CET και 0800 CET, από 828.880 kWh/h στο τέλος της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με στοιχεία από τον χειριστή Gascade.

Οι υποψηφιότητες ή τα αιτήματα για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ανήλθαν σε 42,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), από 40,8 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 42,4 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τετάρτη.

Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου για τρεις ημέρες συντήρησης, αλλά δεν έχει ξανανοίξει. Έκτοτε έχει υποστεί ζημιές από εκρήξεις σε ύποπτη δολιοφθορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης