Ενέργεια

Κοινωνικό πακέτο 600 εκατ από την φορολόγηση των διυλιστηρίων σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ

Κοινωνικό πακέτο 600 εκατ από την φορολόγηση των διυλιστηρίων σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ
Οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν στις 17 Δεκεμβρίου , από τον πρωθυπουργό, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023
Nέο πακέτο παροχών για την ακρίβεια ετοιμάζει η κυβέρνηση. 

Οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν στις 17 Δεκεμβρίου , από τον πρωθυπουργό, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023.

Το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί από την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, επιστρέφοντας έτσι αυτά τα χρήματα στην κοινωνία.

Το προαναφερθέν μέτρο αναμένεται να αποδώσει τουλάχιστον 600 εκατομμύρια ευρώ.

Πιθανό ενδεχόμενο είναι τα χρήματα αυτά να διατεθούν με την μορφή του μέτρου της επιταγής προκειμένου να βοηθηθούν πολίτες που πλήττονται από την ακρίβεια.

Αναλυτικότερα, θα μπορούσε να ακολουθηθεί ένα μοντέλο ανάλογο του Fuel Pass.

Εν προκειμένω, στόχος του μέτρου είναι να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», διευκολύνοντας παράλληλα και τη μεσαία τάξη, δηλαδή πολίτες που ανήκουν σε υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια και ναι μεν δεν έχουν «λυγίσει» υπό το βάρος της ακρίβειας εντούτοις βαρύνονται σημαντικά από αυτήν.

Μέτρα ανακούφισης εν αναμονή των γιορτών

Καθώς οι παρεμβάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, με στόχο την στήριξη της πολιτείας στις προκλήσεις της ακρίβειας αναμένεται να συνεχιστούν, υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του Αη Βασίλη».

Από τις 14 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ το εορταστικό καλάθι τροφίμων, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνει μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία. 

Στο εορταστικό καλάθι για το τραπέζι των εορτών θα «μπουν» βασικά τρόφιμα όπως γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι / βασιλόπιτα (ένα από τα δύο ή και τα δύο) και σοκολάτα. 

Το «Καλάθι του Αη Βασίλη» - με τα παιχνίδια που θα περιλαμβάνει - θα είναι από την επόμενη Τετάρτη τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα καταστήματα παιχνιδιών. 

Σε αυτό θα ενταθούν επιτραπέζια, παζλ, αθλητικά παιχνίδια (μπάλες, μπασκέτες κτλ), τηλεκατευθυνόμενα, κούκλες, κουκλόσπιτα, φιγούρες δράσης, βρεφικά παιχνίδια, παιχνίδια με τουβλάκια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, λούτρινα, μουσικά παιχνίδια. 

Το εορταστικο καλάθι θα ισχύει έως 4 Ιανουαρίου 2023 και το «καλάθι του Άη Βασίλη» μια εβδομάδα περισσότερο, έως τις 11 Ιανουαρίου.

Πηγή: Skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης